Try january; hou vol je bent al over de helft!

Dry january is bij Gall & Gall omgedoopt tot Try january. Iedereen die eraan meedoet, is inmiddels al over de helft en weet ’t tot nu toe dus vol te houden. Maar, juist zo over de helft is het gevaarlijk omdat je nu gevoeliger bent voor verleidingen en vanaf nu wordt het moeilijker  om het goede voornemen ‘geen alcohol consumeren’ vol te houden. Vandaar dat we je vanuit Gall & Gall Market Plaza hieronder graag inspireren met lekkere alcoholvrije dranken om eens uit te proberen. Dit doen we door hieronder te benoemen wat het je oplevert als je weet vol te houden en door je 3 tips te geven voor heerlijke alcoholvrije dranken die zeker het uitproberen waard zijn.

Welke effecten zie je al na een maand zonder alcohol?

Naar de effecten van alcohol op het menselijk lichaam zijn allerlei studies gedaan. Zo ook door de wetenschappers van het Royal Free Hospital in Londen. Ze onderzochten hierbij een groepje gemiddelde drinkers. De proefpersonen deden mee aan Dry january en hielden het een maand lang vol. Na die maand zonder alcohol waren de proefpersonen afgevallen en was hun bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol verlaagd. Eveneens gaven ze aan dat ze geconcentreerder waren en beter sliepen.

Tip 1: Sir James Gin Tonic

We beginnen heerlijk, simpel en eenvoudig, want deze Sir James Gin Tonic is kant-en-klaar. Je hoeft dus geen gin en tonic samen te voegen, dit is al voor je gedaan en zit al in de fles. Deze alcoholvrije Gin Tonic maak je wel nog net eventjes extra feestelijk door er als garnering een schijfje citroen of limoen op te doen. Extra koel maak je hem met wat blokjes ijs.

 

 

Tip 2: Lyre’s Dark Cane spirit ‘Dark & breezy’

Rum, zonder een druppel alcohol, dat is Lyre’s Dark Cane spirit. Je kunt er een mocktail van maken met de illustere naam ‘Dark & Breezy’. Deze mocktail voert je smaakpapillen mee naar de Carribean. Je maakt de mocktail door 45 ml Lyre’s Dark Cane te mengen met: 120 ml gingerbeer, het sap van een halve limoen en 1 scheutje Angostura bitters. Gebruik ijsblokjes en een schijfje limoen of citroen om te garneren.

 

Tip 3: Crodino non alcoholico

Als ode aan de Crodino, het frisbittere drankje dat in de jaren ’90 populair was, is er nu ook een variant zonder alcohol. Deze smaakt hetzelfde en zal ook zeker diegene aanspreken die normaal gesproken houden van vermout-achtigen dranken, zoals Campari. De garnering om de drank af te maken is verder simpel; een schijfje sinaasappel en een paar blokjes ijs.

Meer inspiratie nodig?

Bekijk dan hier de Try January kalender!