Paasinspiratie om er samen creatieve Paasdagen van te maken.

Met Pasen zitten we nu allemaal thuis, maar dat hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn. Zeker niet als je samen lekker creatief bezig kunt zijn. Zo kun je heel wat moois van lege eierdozen maken, waardoor Market Plaza de knutsel Paas-eierdozenwedstrijd heeft bedacht. Je kunt hieraan meedoen! Ook Albert Heijn komt met een paar hele leuke Paasspelletjes, die makkelijk in en rondom het huis gedaan kunnen worden en net even anders zijn dan eieren schilderen of eieren zoeken (dat kan ook uiteraard nog steeds leuk zijn om te doen). Tenslotte lees je hoe je zelf een haarmasker kunt maken, met als belangrijkste ingrediënt: EI.

De knutsel Paas-eierdozenwedstrijd

Van woensdag 8 april tot en met woensdag 15 april 2020 organiseert Market Plaza online de knutsel Paas-eierdozenwedstrijd. Het is hierbij de bedoeling dat van een lege eierdoos of van meerdere lege eierdozen een mooie creatie gemaakt wordt. Dit kan uiteenlopen van: een paaskip, paashaas, kuikentjes tot aan een compleet kasteel. De eierdozen mogen ook met elk materiaal gedecoreerd worden (denk aan: glitters, stof, steentjes, kralen of andere materialen). Nadat de datum van inzendingen sluit, zal een jury alle creaties bekijken en zullen de winnaars per post een prijs opgestuurd krijgen. We zijn heel benieuwd wat jij gaat maken!

 

Ei-verig kleuren

Met Pasen versieren we graag de tafel waaraan we genieten van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner. Albert Heijn heeft daarvoor twee verschillende Paas-placemats gemaakt, die in te kleuren zijn en waar je dus zelf iets moois van kunt maken. Deze Paas-placemats (en nog veel meer andere leuke kleine raadsels en denkspelletjes) zijn hier te downloaden en vervolgens uit te printen. Daarnaast liggen de Paas-placemats in de winkels van Albert Heijn Market Plaza Bruinisse en Albert Heijn Burgh-Haamstede, waardoor ze bij het boodschappen doen ook mee te nemen zijn.

 

Ei-stafette

Eens kijken hoe lang het (hardgekookte) ei op jouw lepel blijft liggen?

 

 

De Ei-stafette kun je op twee manieren spelen; aan tafel of buiten in de tuin. Speel je hem aan tafel, gebruik dan een chocoladepaaseitje of een hardgekookt ei, en geef elke keer het ei door aan elkaar. Degene die het ei laat vallen is af, dit spelletje gaat zo door totdat er één de wint. Buiten in de tuin speel je dit spel heel anders. Je kunt teams maken die tegen elkaar strijden, waarbij het team dat het ei het langste op de lepel weet te laten liggen de winnaar is. Om het nog extra spannend te maken, zou je buiten ook nog obstakels in je parcours kunnen inbouwen (bijvoorbeeld een stoel waar je overheen moet klimmen, terwijl je het ei in balans op je lepel vasthebt).

Ei in je haar

Vooral als je droog en beschadigd haar hebt, zijn eieren een weldaad voor je haar. Ze voorkomen dat je haar afbreekt en geven het haar veerkracht. Vlees, vis, melk, sojamelk, kaas, linzen en bonen bevatten proteïnen en zijn bevorderend voor je haargroei. Veel kappers raden aan om eens in de maand een proteïnehaarmasker te nemen om droog en beschadigd haar veerkracht te geven. Zo’n haarmasker kun je heel goed zelf maken met een aantal ingrediënten.

Dit heb je nodig:

  • ei (proteïne)
  • theelepel olijfolie (dit maakt je haar zacht)
  • theelepel honing (hydrateert je haar)

Haarmasker van ei

Mix alle ingrediënten in een bakje of kommetje tot een gladde massa.  Breng het vervolgens aan op vochtig haar met een haarverfborstel. Heb je die niet, dan kun je het ook lichtjes met je handen in het haar masseren. Laat het masker ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel het mengsel daarna uit je haarmaar let op: wel met koud water. Een ei stolt namelijk in combinatie met warm water en stukjes ei in het haar willen we natuurlijk niet.