Inspiratie voor Paasgerechten

Het is dit jaar een andere Pasen dan anders. Toch kun je er thuis wat lekkers van maken. We geven je hierbij de inspiratie om er aan tafel een feest van te maken. Hiervoor delen we drie verschillende recepten met je. Eentje om zelf advocaat te maken, de tweede is een recept voor een Paas-verrassingsstaart en we sluiten af met een echte klassieker voor het Paasdiner. Veel succes en plezier met het koken en klaarmaken hiervan!

Zelf Advocaat maken, dat doe je zo:

Bij Gall & Gall Market Plaza zijn lekkere advocaat te koop, maar het is wellicht ook een heel leuk idee om te proberen dit zelf eens te maken. |
De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn:

 • 12 eieren
 • 12 borrelglaasjes citroenbrandewijn
 • 275 gram suiker
 • 1 zakje vanille suiker

Stap 1: Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote hittebestendige mengkom (die tegen de maximale temperatuur van een magnetron kan). Roer het goed tot een geheel, eerst met een garde en daarna met een staafmixer.
Stap 2: Plaats de mengkom 2 minuten in de magnetron, die je op vol vermogen zet. Ga er daarna nogmaals met de staafmixer doorheen. Herhaal dit nogmaals, dus opnieuw 2 minuten in de magnetron op vol vermogen en daarna gebruik je de staafmixer wederom om er één geheel van te maken.
Stap 3: In deze stap ontwikkel je de gewenste dikte van de advocaat. Dit doe je door het mengsel met tussenpozen van 1 minuut steeds weer even in de magnetron te plaatsen en daarna opnieuw de staafmixer te gebruiken. De  1 minuut rust zorgt ervoor dat de advocaat dikker wordt en met een koude metalen lepel is te testen of de advocaat de juiste dikte bereikt heeft. Je doopt de koude lepel dan in het mengsel en als de advocaat er langzaam vanaf glijdt dan is de dikte goed. Komt het er te snel vanaf dan is de advocaat nog te dun.
Stap 4: Als de advocaat de gewenste dikte heeft dan is het verstandig om deze nog een keer door een zeef te halen om er echt zeker van te zijn dat alle klontjes eruit gefilterd zijn.

En, tadaa…. de homemade Advocaat is klaar! Je bewaart deze het beste in weckpotten en in de koelkast. Geniet er met een toef slagroom maximaal van!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een verrukkelijke Paastaart vol verrassingen:

Een taart met Pasen, is dat even lekker! Maar, als je deze taart ook nog eens zelfgemaakt is en als er ware surprises te voorschijn komen als je hem opensnijdt dan wordt Pasen pas echt een groot feest. Bekijk hier in een video hoe je deze Paasverrassingstaart maakt en volg het recept van Allerhande dat onder de video staat om zelf zo’n flinke Paastaart te maken!

 

De klassieker voor het Paasdiner, witte asperges met ham: 

De witte asperges zijn dit jaar heerlijk en volop verkrijgbaar bij Albert Heijn Market Plaza. In een handomdraai zijn deze klaar & is het smullen. Lees verder hoe je deze witte asperges op een klassieke manier klaarmaakt met ei, ham, krieltjes en een lekkere botersaus.

Ingrediënten:

 • 1 kg vastkokende kriel in de schil
 • 2 kg verse witte asperges
 • 6 middelgrote eieren
 • 125 g ongezouten roomboter
 • 12½ g verse bieslook
 • 15 g verse krulpeterselie
 • 200 g plakjes achterham

Bereidingswijze:

Stap 1: Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
Stap 2: Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
Stap 3: Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
Stap 4: Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
Stap 5: Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.