Alles voor de BBQ bij Market Plaza
Dit weekend belooft het in Zeeland zonnig en zomers weer te worden, zeker zaterdag. Goed nieuws voor iedereen die Concert at Sea bezoekt en daarbij lekker met vrienden, vriendinnen of kennissen wil barbecueën. Maar, uiteraard ook lekker voor iedereen die in de eigen tuin het vuur opstookt en wil genieten van een smakelijke maaltijd. Market Plaza heeft in ieder geval alles voor je in huis; ontdek in deze blog wat, lees onze BBQ-tips & sla in onze winkels je slag!
Het BBQ-assortiment op ’n rij van Market Plaza:
- De basisbenodigdheden: Market Plaza heeft alle benodigdheden voor je klaarliggen, zoals: vleestangen, thermometers, BBQ schorten, spatels, grillborstels, aluminium lekbakjes of koel- en serveerschalen.
- Alles voor op de barbecue: Albert Heijn heeft al het ruimste aanbod voor op de barbecue; van hamburgerpakketten en groentesteaks tot de heerlijkste spiesen en luxe vlees of vis. Bij Market Plaza wordt daar ook nog al het lekkers van lokale leveranciers aan toegevoegd. Denk daarbij aan de schotels en het vlees van Vleesboerderij Boot of de lokale sauzen Van Ton!
- Alles om te vlammen: Houtskool, briketten, brikettenstarters en aanmaakblokjes. Bij Market Plaza hebben we diverse opties om het vuur te doen ontvlammen; van budgetvriendelijke opties tot en met de kwalitatief hoogwaardige kolen die ook in restaurants gebruikt worden!
Onze 5 BBQ-tips:
- Leg niet teveel vlees / vis op de barbecue en heb geduld: Een lastige als je (lekkere) trek hebt, maar verschillend vlees of vis heeft allemaal een andere tijd nodig om te garen, waardoor het lastiger is om dit in de gaten te houden als er heel veel op de barbecue ligt. Het risico is dan dat je al snel te rauw vlees of ongare vis serveert. Daarnaast vergt het geduld om te wachten met het omkeren van het vlees of de vis, zodat dit niet aan het rooster plakt en je een deel verliest. Is het gaar dan laat na een paar minuten het vlees of de vis vanzelf los en kun je het moeiteloos omdraaien.
- Omdraaien: Met je handen of met een vork is het niet zo handig om vlees of vis om te draaien, want je kunt ze dan gemakkelijk je vingers verbranden en lopen alle sappen uit het vlees. Met een vleestang daarentegen blijft je vlees heerlijk mals én is er genoeg afstand om vlees of vis veilig om te kunnen draaien.
- Citroensap: Met ’n citroen kun je heel makkelijk je rooster ontsmetten als je vis en vlees op de barbecue klaarmaakt. Zo smaakt je vis niet naar vlees én je vlees niet naar vis.
- Opkrullen voorkomen: Vooral kotelet of entrecote kunnen bij het bakken nogal eens opkrullen. Je voorkomt dit door vooraf in het vet alvast een sneetje te maken.
- Groentes: Geloof ’t of probeer ’t gewoon een keertje, want verrassend lekker op de barbecue zijn groentes. Paprika wordt bijvoorbeeld hartstikke zoet van smaak en aubergine komt er gegrild ook heel lekker uit. Wil je de groentes meer stomen? Pak ze dan in aluminiumfolie in.